Mit lehet tudni az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszerekről?

Mit lehet tudni az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető rendszerekről?

Sokat lehetett az utóbbi időben hallani az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető berendezésekről, ám pontosan miről is van szó? Mi az az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető? Hogyan működik és hol használható? A cikkből kiderül.

Mindenekelőtt a tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető az egyik legjobb választás a mai lehetőségek közül. Az ilyen újtípusú, megújuló energiát használó berendezések a jövőben át fogják venni a mai hagyományos hűtők és fűtők helyét. Azért is jó egy egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető, mert azon túl, hogy fűt és hűt, mellette a beáramló levegőt is szűri. Ki ne akarna egy olyan lakásban vagy házban élni, ahol friss és tiszta levegő veszi körül. Ezen túl pedig úgy a baktériumokat, mint a különböző polleneket szűri a rendszer.

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető lényege, hogy az egyész ház helyett csak egy helyiségben használható. Működési hatásfoka körülbelül 74 %, vagyis alig marad el a központi szellőztetésre alkalmas társától. További előnye, hogy a zajszint igen alacsony. Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető ugyanúgy működik, mint a központi társa, vagyis a benti elhasznált levegőt kipumpálja. Azonban a hő nem távozik a levegővel, így garantálva az energia megtartását. Nyáron pedig a kinti friss levegővel hűti a kiválasztott helyiséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük